Igor Rendić

Igor RendićIgor Rendić rođen je 1985-e, živi u okolici Rijeke, u mjestu Čavle. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti i informatike.

Član je udruge “3.zmaj” koja se bavi promicanjem znanstvene fantastike u kulturi te organiziranjem godišnje konvencije fantastike Rikon.

Geek je koji konzumira sve i svašta spekulativnofiktivno u svakom pojavnom obliku, od romana i priča preko filmova i igara do stripova.

Piše još od malih nogu ali je objavljivati priče počeo 2005-e. Nakon niza priča objavljenih kroz nekoliko godina u istrakonskim zbirkama, objavljuje priče također u zbirkama Festivala fantastične književnosti, sferakonskoj zbirci te u književnom časopisu za znanstvenu-fantastiku Ubiq a bacio se i u međunarodne vode te bi jedna njegova priča trebala uskoro biti objavljena u jednoj antologiji u SAD.

 

Za svoj književni rad biva u tri navrata nagrađen: 2012-e godine novela “Jednom, negdje” biva na europskoj konvenciji znanstvene-fantastike Kontakt, održanoj u Zagrebu, nagrađena nagradom SFERA, a nekoliko mjeseci kasnije ista novela osvaja i nagradu Artefakt na konvenciji Rikon, održanoj u Rijeci; 2014-e njegova kratka priča “Krugovi” osvaja nagradu Artefakt.

 

Od 2011-e radi kao honorarni prevoditelj za časopis za znanstvenu-fantastiku Sirius B za koji prevodi niz priča i novela te kao prevoditelj sudjeluje u projektu almanaha znanstvene-fantastike Titan a 2014-e je za Lumen izdavaštvo preveo roman “Šuplji grad” Ransoma Riggsa.